Ambrose Akinmusire Quartet

Americký trumpetista Ambrose Akinmusire, který je současnou hvězdou americké jazzové scény zavítal v rámci festivalu Jazz čtyř kontinentů, do pražského Jazz Docku.
Ambrose Akinmusire po studiích na prestižních školách zvítězil v několika renomovaných mezinárodních soutěžích (např. Thelonious Monk International Jazz Competition nebo Carmine Caruso International Jazz Trumpet Solo Competition) a hned poté se vydal na evropské turné se saxofonistou Stevem Colemanem. Od té doby spolupracoval s velkou řadou významných hudebníků (např. Esperanza Spalding, Aaron Parks, John Escreet, David Binney, Vince Mendoza, Gerald Clayton) a vydal již tři svoje sólová alba. První v roce 2007 pro Fresh Sound s názvem Prelude ... to Cora a poté When the Heart Emerges Glistening (Blue Note/EMI Records 2011) a nejaktuálnější The Imagined Savior is Far Easier to Paint (Blue Note/Capitol/Universal Records 2014). Všechna tři CD byla velmi vysoko oceněna kritikou i fanoušky a přinesla mu také několik vítězství o nejlepšího trumpetistu roku (např. Downbeat).
V Jazz Docku vystoupil v qartetu se spoluhráči Samem Harisem na piano, Harishem Raghvanem na basu a za bicí se posadil Justin Brown.

Datum akce: 
24.01.2019
Styl hudby: 
Místo: