The Horrors 29.11.2017

THE HORRORS
support: Mueran Humanos

Futurum Music Bar
29.11.2017

V Berlíně žijící a španělsky zpívající dvojice Mueran Humanos aspiruje určitě na hudební kandidáty s nejšílenějším albovým obalem, přinejmenším u své eponymní prvotiny. Svou druhou desku, „Miseress“, mixovali ve studiu Einstürzende Neubauten a ani ona není se svým portrétem mrtvé nevěsty tak docela adeptem na prohlížení před spaním. Ve srovnání s vyloženě chorobným a velice znepokojivým vizuálem prvotiny je to ovšem téměř ladovská idylka.
A totéž platí o jejich hudbě – od morbidní krásy přes extatické noise vlny po nekompromisní elektronický nářez, se kterým odstartovali středeční hudební večírek ve smíchovském Futuru. Mueran Humanos sázejí na delší kompozice a jejich hudba je bezesporu zajímavá, ale už během jejich vystoupení se zvuk sléval do klasické koule, která nic dobrého nevěstí.
Za hlavní hvězdy večera ovšem byli THE HORRORS a tak trochu nechtěně i jejich zvukař, který udělal z první půlky koncertu trochu nepřehlednou smršť. Následné hádky na sociálních sítích, kdo za to může, jsou nicméně bezpředmětné. Nadšenému, ukřičenému publiku to bylo srdečně šumafuk – ke štěstí stačilo, když si zpěvák Faris Badwan s někým podal ruku a hlavně: prakticky po celou dobou koncertu byl jednou nohou v předních řadách a vypadal po celou dobu tak neskutečně sexy, že by nad ním zaváhal i katolický heterosexuál.
Kapela přijela s novou deskou, lakonicky nazvanou „V“ a zpropagovala ji (přes zvukařovy intervence) řádně – polovinu koncertu tvořily songy právě z ní, včetně skvělého otevíráku „Hologram“. Sakra, je to tak nakažlivý ušní červ, že si ho zpívám i teď, když to píšu. Hitovost je velkým plusem THE HORRORS, skladby jsou líbivé, ale ne podbízivé a fanoušky spolehlivě dostanou do euforie. „Sea Within A Sea“, nebo „Still Life“ jsou dokonale napsané věci.
Na přídavek se hoši nenechali prosit dlouho a „Something To Remember Me By“ zřejmě ještě dlouho bude famózním zakončením jejich vystoupení. Škoda toho zvuku cca do čtvrté skladby, ale tohle je Rock, ne Prokofjev. Na čisté tóny tady máme akustiku Rudolfina.

Hudba 9/10
Zvuk 2/10
Délka 5/10
Pot 8/10
Sex 10/10

Setlist:

Hologram
Machine
Who Can Say
In and Out of Sight
Mirror's Image
Sea Within a Sea
Weighed Down
Press Enter to Exit
Endless Blue
Still Life

Přídavek:

Ghost
Something to Remember Me By

Interpret: 
Styl hudby: